04/10/2021

2021 YKS Ek Tercih Kayıtları

Anasayfa > duyuru >2021 YKS Ek Tercih Kayıtları

KAYIT TARİHLERİ

4 Ekim – 7 Ekim 2021 tarihleri arasında üniversitemiz Esenyurt Yerleşkesinde (Rektörlük) , belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Lise diplomasının, yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı veya E-Devlet Kapısı üzerinden alınan lise mezuniyet belgesinin barkotlu çıktısı (E-Devlet Kapısı internet sayfasına erişim için tıklayınız)
  • E-Devlet Kapısı’nda lise mezuniyeti görünmeyen ve Lise Diploması kayıp olanların liselerinden aldıkları kayıp belgesinin aslı
  • Liseden mezun durumda olmayan öğrencilerin geçici kayıtları belirtilen tarihlerde alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtlı oldukları liselerden mezun olabileceklerine dair yazı getirmeleri gerekmektedir. 12.2021 tarihine kadar lise diplomasının ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.
  • ÖSYS sonuç belgesi (İstanbul Esenyurt Üniversitesini kazandığınızı gösterir belge) internet çıktısı, (ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi sayfasına erişim için tıklayınız)
  • 2 adet vesikalık veya biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Askerlik çağına gelmiş erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi (E-Devlet üzerinden veya Askerlik Şubesinden alınabilir ),
  • Adli sicil kaydı çıktısı (E-Devlet üzerinden veya Adliyeden alınabilir),
  • İkametgah çıktısı (E-Devlet üzerinden, Kaymakamlıktan veya Muhtarlıktan alınabilir.

SAĞLIK RAPORU

• SİVİL HAVACILIK VE KABİN HİZMETLERİ (ÖNLİSANS) PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)
  • (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarını görüntülemek için tıklayın)
  • HAVACILIK YÖNETİMİ (LİSANS)
  • SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ÖNLİSANS) PROGRAMI
  • HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans) ve SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön

lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA KAYITLI ÖĞRENCİLER

• Bir yükseköğretim kurumunda ders alarak, aldığı derslerin tanınmasını talep eden öğrencilerin transkript ve ders içerikleri ile kayıt olacağı Fakülte/Yüksekokul sekreterliğine en geç derslerin başladığı ilk hafta başvurmaları gerekmektedir.
  • Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yapılamamaktadır. Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ve aynı düzeyde bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrencilerin kayıt yapmadan önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumundan kaydını silmeleri gerekmektedir.

Adres: Zafer Mah. Adile Naşit Bulv. No:1 Esenyurt İstanbul

Telefon: 444 9 123

E-posta: tanitim@esenyurt.edu.tr

TOPLU TAŞIMA İLE ULAŞIM

HAT NO

HATTIN ADI

BOĞAZKÖY MAH. - AVCILAR METROBÜS

142E

ESENYURT İNCİRTEPE - AKSARAY

DELİKLİKAYA - ÖMERLİ KİPTAŞ KNT-İÜ AVCILAR KAMPÜSÜ

BOĞAZKÖY MH. - BAHÇEŞEHİR - BAKIRKÖY

ŞAHİNTEPESİ - AVCILAR

76D

BAHÇEŞEHİR - TAKSİM (ÇİFT KATLI)

146BA

AVCILAR - BAŞAKŞEHİR

ÖZEL ARAÇ İLE ULAŞIM

Özel Araç İle Ulaşım:

D-100 Silivri / Esenyurt

Haramidere Kvş. (D100) yönünde hafif sağa dönüş yapın. Avcılar Haramidere Bağlantısı (Avcılar Çıkışı) yönündeki rampaya giriş yaparak Bahçeşehir Gişeler yönünde ilerleyin. Esenyurt – Hoşdere - Firuzköy çıkışını kullanarak Yonca Cd. Çıkış Yapacaksınız. 410. Sk. Sağa dönüş yapacaksınız. Sokak sonundan Mandıra caddesine sağa dönüş yapmanız gerekmektedir. Mandıra Caddesi boyunca ilerleyin cadde sonunda solda üniversitemizi göreceksiniz.

FSM Köprüsü / Esenyurt

Tem üzerinden Edirne yönünde ilerleyin. Mahmutbey gişelerinden giriş yaparak Avcılar gişelerinden çıkın. Haramidere - Tem E-5 bağlantı yolunu ilerleyin Firuzköy- Avcılar – Esenyurt ayrımından sağa giriş yapın. Doğan Araslı Bulvarı üzerine çıkış yapmış olacaksınız. 500 m sonra solda üniversitemizi göreceksiniz.

Cevizlibağ / Esenyurt

Metrobüs güzargahı boyunca ilerleyin. Avcılar Metrobüs durağından Firuzköy yönüne sağ dönüş yapın. İstanbul Üniversitesi’nin önünden sola dönüş yaparak Esenyurt yönlendirme tabelasını takip edin, 4 km sonra sağda üniversitemizi göreceksiniz.