18/11/2021

SERTİFİKA PROGRAMI

4 Aralık 2021 – 22 Ocak 2022

Programın Amacı:

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok Batılı ülkede devlet adamlığı ve devlet yönetimi ile ilgili konular akademik bir çalışma alanı olarak Yüksek Lisans ve Doktora programlarına konulmakta ve bu alanlarda tüm kamuoyunun bilgi ve anlayışlarının geliştirmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu tür çalışmalardan en çok yararlanan ise değişik görüş ve çalışmaların ortaya çıkması ile yine ilgili devlet kurumları olmaktadır. Türkiye’de ise devlet adamlığının akademik olarak ele alınmasında eksiklikler hissedilmektedir. Bu nedenle, İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak geçtiğimiz yıl birincisini başarı ile tamamladığımız Devlet Adamı ve Devlet Yönetimi Sertifika Programının ikincisiyle daha geniş bir kitleye ulaşmayı ve devlet adamlığı ve devlet yönetimi alanındaki çeşitli konuları bir sertifika programı dâhilinde toplayarak doğru bilgilendirme ve akademik çalışmaların önünü açacak entelektüel bir birikim oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla çok disiplinli bir eğitim programı ile her biri uzman ve alanında söz sahibi eğitmenleri katılımcılarla bir araya getirerek interaktif bir eğitim ortamı meydana getirmekteyiz. Eğitim sonunda sınavda başarılı olan katılımcılar ”Devlet Adamı ve Devlet Yönetimi Eğitim Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

Programın Konuları:

• Türkiye’de ve Dünyada Devlet Adamlığı
  • Devlet, Güvenlik ve İstihbarat
  • Devlet ve Ekonomi
  • Küresel Güçler ve Devlet Yönetimi
  • Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler
  • Devlet ve Dış Politika
  • Devlet, Demokrasi, Hukuk ve İnsan Hakları
  • Devlet, Eğitim, Bilişim
  • Devlet dışı aktörler, STK’lar ve Medya
  • Devlet Felsefesi, Kültür ve Toplum

Kimler Katılmalı:

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, ordu ve emniyet mensupları, yerel yönetim çalışanları, medya mensupları, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşu mensupları, iş çevreleri, ve devlet yönetimi konuları ile yakından ilgili tüm örgütlerin mensupları ile öğrenciler.

Eğitim Ücreti:

Sivil  : 300 TL

Asker – Polis – Kamu (Belediye) - Medya  : 200 TL

Öğrenci : 100 TL

Grup Kayıtları (10 kişi): 100 TL/kişi (Grup ödemelerinin toplu yapılması gerekmektedir)

Hesap:

Banka : Halk Bankası

Şube : Esenyurt

Hesap İsmi : İstanbul Esenyurt Üniversitesi

IBAN : TR65 0001 2009 6040 0010 0006 91

Dekont açıklamasında ”Devlet Adamı ve Devlet Yönetimi Eğitimi” ibaresini ekleyiniz

Kayıt Belgeleri:

T.C. Nüfus cüzdanı fotokopisi (önlü-arkalı)

Ödeme dekontu

Öğrenciler için yeni tarihli öğrenci belgesi (Esenyurt üniversitesi öğrencileri için gerekli değildir)

İLETİŞİM:

Tahsin Mert SAYGIN  E-posta : iybfegitim@esenyurt.edu.tr Faks: +90 (212) 699 0990 Tel: +90 (212) 444 9 123

KAYIT OL

Devlet ve Medya Turan KIŞLAKÇI
Siyaset Felsefesi ve Devlet Dr.Tacettin ERTUĞRUL
Lobicilik ve Devlet Faaliyetleri Dr. Erdinç GÜLBAŞ

Ayrıntılı program daha sonra ilan edilecektir.

GEÇMİŞ KATILIMCILARDAN:

Konular hem tarihi hem de güncel olarak harmanlandığı için her devlet yöneticisinin bilmesi gereken bir yelpazede ayarlanmış. Genel anlamda çok iyi buldum. Özellikle çok değerli konukların olması programı daha da kıymetli kıldı.

Okuduğum bölüm; siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerle ilgili dolu dolu bilgilerle bizlere çok etkili ve faydalı bilgiler verdiler, memnun kaldım bu gibi eğitim programlarının devam etmesinden yanayım.

Genellikle dünyada ve ülkemizdeki güncel konular işlendi. Bu açıdan benim için çok verimli bir seminer oldu.

Konular kapsayıcı ve seçimler doğruydu. Devam ettirilmesi lazım.

Kişisel gelişim için güzel bir program…

Konuşmacılar kendi alanlarında akademik olarak yetkin olduğu için ve konulara da hâkim olduğu için bilimsel çerçevede konuları ele aldılar.

Genellikle konularına hâkim konuşmacılar seçilmiş. Çoğunluğu şu anda birikimleri ve bilgileriyle ülkemizin gerçek değerleri zaten.

Her konuşmacı, kendi alanında yetkili ve donanımlı kişilerden oluşmaktaydı, çok memnun kaldım.