25/02/2021

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Personel Alım İlanı

Anasayfa > duyuru >Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Personel Alım İlanı
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğünden:

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Personel Alım İlanı

Üniversitemizin aşağıdaki tabloda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına yapılacak atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri alınacaktır. Başvuracak adayların, 09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı resmi Gazete’ de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamındaki şartları taşıması ve istenen belgeleri tamamlaması gerekmektedir. Öğretim Elemanı kadrosuna başvuracak adayların başvurularını dilekçe ekinde nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, öğrenim belgesi, lisans diploması ve not ortalamasını gösterir belge (Transkript), ALES ve Yabancı Dil belgelerinin fotokopileri ile birlikte ilanın Resmi Gazete’ de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen veya posta ile Fakülte Dekanlığına / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne iletilecektir.

Konu hakkında gerekli bilgilere www.esenyurt.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

Akademik Birim

Bölüm

Unvan

Adet

Özel Şartlar

ALES

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

1

İç Mimarlık veya Mimarlık bölümü lisans mezunu olup, bu alanların birinden tezli yüksek lisans yapmış veya yapıyor olmak.

Alanındaki puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü

Uluslararası Ticaret

1

İşletme veya Uluslararası Ticaret bölümlerinin birinden lisans mezunu olup, bu alanların birinden tezli yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olmak.

Gastronomi

2

Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik veya Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanlarının birinden tezli yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olmak.

Çocuk Gelişimi

2

Çocuk Gelişimi ya da Okul Öncesi Öğretmenliği lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapmış veya yapıyor olmak.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

1

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve ilgili bölümlerin birinden lisans mezunu olmak. Alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

Alanındaki puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak

İşletme (İngilizce)

1

İşletme, İktisat, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve ilgili bölümlerin birinden lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olmak.

Akademik Birim

Bölüm

Unvan

Adet

Özel Şartlar

ALES

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

İşletme

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık

1

Uluslararası Lojistik, Lojistik, Lojistik Yönetimi ve ilgili bölümlerinin birinden lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olmak.

Havacılık Yönetimi

2

İşletme, İktisat, Havacılık Yönetimi ve ilgili bölümlerinin birinden lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olmak.

Bilgisayar Programcılığı

2

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Matematik Bilgisayar bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak, alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

Muaf

Mimari Restorasyon

1

Sanat Tarihi lisans mezunu olmak, Türk Sanatı üzerine yüksek lisans yapmış olmak, Yükseköğretim Kurumlarında kendi alanında ders vermiş olmak.

Mezun olduğu alanındaki puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Dış Ticaret Programı

1

İşletme, İktisat, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Ticaret, Uluslararası İlişkiler bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve bu bölümlerin birinden tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak. Yükseköğretim Kurumlarında Dış Ticaret veya Uluslararası Ticaret alanında ders vermiş olmak.

Alanındaki puan türünden en az 70 puan almış olmak.

*ALES: Doktora veya tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamış olanlar ile Yükseköğretim Kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlar ALES’ ten muaf olup, muafiyetten yararlanmayı talep edenlerin bu durumlarını dilekçe ile belgelendirmeleri gerekmektedir.
*YABANCI DİL SINAV PUANI: Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından (YÖKDİL-YDS-KPDS-ÜDS) veya ÖSYM’ce eşdeğerliliği kabul edilen Uluslararası Yabancı Dil Sınavından (TOEFL-FCE-CPE-CAE) puan muadili bir puan almış olmak.

Duyuru Başlama Tarihi

Son Başvuru Tarihi

Ön değerlendirme Sonuç Tarihi

Yazılı Sınav Giriş Tarihi

Sınav Giriş Yeri / Saati

Sonuç Açıklama “Nihai Değerlendirme” Tarihi

İlanın Resmi Gazete Yayımlandığı Tarih

(4 Mart 2020)

İlanın Resmi gazete’ de yayımlandığı tarihi izleyen 15. gün mesai bitimi.

(18 Mart 2020)

20 Mart 2020