25/02/2021

Anasayfa > duyuru >Öğretim Üyesi (Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi) Olarak Personel Alım İlanı
Öğretim Üyesi (Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi) Olarak Personel Alım İlanı;

Üniversitemizin aşağıda belirtilen fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun ilgili bölümlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca devamlı statüye göre öğretim üyesi alınacaktır.
1 - Profesör kadrosuna müracaat edeceklerin; dilekçeleri ekinde özgeçmişini, kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 6 takım dosya (CD ya da USB olarak verilebilir) ile Rektörlüğe,
2 - Doçentlik kadrosuna müracaat edeceklerin; dilekçeleri ekinde özgeçmişini, kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 4 takım dosya (CD ya da USB olarak verilebilir) ile Rektörlüğe,
3 - Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna müracaat edeceklerin; özgeçmişleri, kimlik fotokopisi,  2 adet fotoğraf, doktora veya uzmanlık belgesinin noter tasdikli sureti ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya (CD ya da USB olarak verilebilir) ile ilgili Fakülte Dekanlığı / Yüksekokul Müdürlüğü yapmaları gerekmektedir.
Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
Müracaatlar son başvuru tarihine kadar şahsen veya posta aracılığı ile yapılabilir. Konu hakkında gerekli bilgilere www.esenyurt.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

Profesör

Doktorasını veya doçentliğini İnşaat Mühendisliği Yapı, Hidrolik,  Ulaştırma, Mekanik, Yapı İşletmesi anabilim dallarından herhangi birinde yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Lisansını İnşaat Mühendisliği ve doktorasını Yapı, Hidrolik,  Ulaştırma, Mekanik, Yapı İşletmesi anabilim dallarından herhangi birinde yapmış olmak.

Profesör

Doktorasını veya doçentliğini Mimarlık, Yapı veya Bina Bilgisi anabilim dalında yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Mimarlık alanında yapmış olmak.

Profesör

Doktorasını veya Doçentliğini İç Mimarlık alanında yapmış olmak.

Doçent

Doktorasını veya Doçentliğini İç Mimarlık alanında yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını İç Mimarlık alanında yapmış olmak.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

Profesör

Doçentliğini veya doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinin birinde yapmış ve Bilgisayar Bilimleri alanında çalışmalar yapmış olmak.

Profesör

Doçentliğini veya doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinin birinde yapmış ve Bilgisayar Yazılımı alanında çalışmalar yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Lisansını ve doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinin birinde yapmış ve Bilgisayar Bilimleri alanında çalışmalar yapmış olmak.

Doçent

Doçentliğini veya doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinin birinde yapmış ve Bilgisayar Donanımı veya Bilgisayar Yazılımı alanında çalışmalar yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Lisansını ve doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinin birinde yapmış ve Bilgisayar Donanımı veya Bilgisayar Yazılımı alanında çalışmalar yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yapmış, Bilgisayar Bilimleri veya Bilgisayar Donanımları alanında çalışmalar yapmış olmak.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)

Profesör

Doçentliğini veya doktorasını Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik, Kontrol, Haberleşme alanlarından herhangi birinden almış olmak. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Lisansını ve doktorasını Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik, Kontrol, Haberleşme alanlarından herhangi birinden yapmış olmak. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü

Gastronomi

Doktor Öğretim Üyesi

Lisansını ve doktorasını Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanlarından herhangi birinde yapmış olmak.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık

Doktor Öğretim Üyesi

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, İşletme, Endüstri Mühendisliği, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi bölümlerinin birimden lisans mezunu olmak ve doktorasını bu alanların birinden tamamlamış olmak.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Doktor Öğretim Üyesi

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Radyoloji alanında tıpta uzmanlığını almış olmak.

İlk ve Acil Yardım

Doktor Öğretim Üyesi

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Kardiyoloji alanında tıpta uzmanlığını almış olmak.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Radyo, Televizyon ve Sinema

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Radyo, Televizyon ve Sinema veya İletişim Bilimleri alanında tamamlamış olmak.

Duyuru Başlama Tarihi

Son Başvuru Tarihi

İlanın Resmi Gazete Yayımlandığı Tarih

(04/03/2020)

İlanın Resmi gazete’ de yayımlandığı tarihi izleyen 15. gün mesai bitimi.

(18/03/2020)