Başvuru Koş. ve Gereken Evr.

Esenyurt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün aşağıda verilen Yüksek Lisans Programlarına 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi itibarı ile aşağıda verilen kayıt takvimi çerçevesinde öğrenci alınacaktır.

2021-2022 Güz Dönemi

Öğrenci Alan Programlar

Toplam Öğrenci Kontenjanları

Tezli

Tezsiz

İşletme Yönetimi

İşletme Yönetimi Uzaktan Tezsiz

İş Sağlığı ve Güvenliği

Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Uzaktan Tezsiz

Yönetim ve Organizasyon

Kontenjanlar dolduktan sonra kayıtlar kapanacaktır.

Program Ücretleri

Erken Kayıt İndirimi ile

Tezli Programlar: 11.250 TL, Tezsiz Programlar: 7.250 TL.

Ücretlere KDV dahildir. Yukarıdaki ücretler 21 Haziran 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerlidir. 01 Eylül 2021 tarihinde yeni ücretler duyurulacaktır.

Kayıt Takvimi

KAYIT TAKVİMİ

21 Haziran 2021

Erken Kayıt İndirimli Kesin Kayıtların Başlangıcı

31 Ağustos 2021

Erken Kayıt İndirimli Kesin Kayıtların Sonu

01 Eylül 2021

Kalan kontenjanlar için yeni kayıt koşullarının ilanı

09 Ekim 2021

Kesin kayıtların son günü

Kesin Kayıt Süreci: Ön kayıt+ Değerlendirme ve Kayıt hakkı+Enstitü Kaydı+Mali Kayıt

Kayıt için hafta içi Pazartesi-Cuma 10.00-16.00 saatleri arasında Enstitüye doğrudan başvurabilirsiniz.

Programlara mevcut kontenjanlar dolana kadar aşağıdaki kayıt kabul şartlarını sağlayan adayların başvurmaları halinde kayıtları doğrudan alınacaktır.

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Şartları

• Bir lisans diplomasına veya lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesine sahip olunması,
  • Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması,
  • Tezli programda, ALES’den başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olması veya ALES taban puanına karşılık Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT veya GRE’den eşdeğer taban puanını almış olması.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Şartları

• Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması.

Lisansüstü Programlarına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Evrak Listesi

• Lisans Diplomasının noter onaylı fotokopisi ya da Mezuniyet Belgesinin aslı,
  • Resmi Transkript,
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf,
  • Erkek Öğrenciler İçin Askerlik Durum Belgesi,
  • YÖK Denklik/Tanınırlık Belgesi (YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN ADAYLAR İÇİN),
  • İkametgâh Tezkeresi (YABANCI UYRUKLU ADAYLAR İÇİN),
  • Türkçe Yeterlilik Belgesi (YABANCI UYRUKLU ADAYLAR İÇİN).

Kesin Kayıt İşlemleri

Önce, Enstitüye müracaat edip yukarıdaki evraklar eksiksiz olarak teslim edilir ve öğrencinin kaydı açılır, öğrenci numarası verilir.

Ardından Enstitü kaydı tamamlanan aday verilen öğrenci numarası ile mali kaydını yapar ve kesin kayıt tamamlanmış olur.

Enstitü kaydını tamamlamayan adaylar, mali kayıtlarını yaptıramazlar.

Aday, takvimde belirtilen tarihler içerisinde mali kaydını tamamlamadığı ya da enstitü kaydını yaptırmış olsa dahi mali kaydını tamamlayana kadar kontenjanlar dolduğu takdirde kayıt hakkını kaybeder.

Ödeme Şekilleri

KREDİ KARTI İLE ÖDEME Kredi kartları bulunan öğrencilerimiz ve aileleri kredi kartı ile peşin ödeme (Tek Çekim) yapabilir ya da aşağıda belirtilen bankaların kredi kartlarına taksit yaptırabilirler. Kayıt sırasında kartın fiziki olarak kullanılması gerekmektedir. Taksit yapılabilen kredi kartları:

• İş Bankası ve MAKSİMUM özelliği olan diğer banka kredi kartları
  • Garanti Bankası ve BONUS özelliği olan diğer banka kredi kartları
  • Yapı ve Kredi Bankası ve WORD özelliği olan diğer banka kredi kartları
  • Akbank Axess
  • Halk Bankası Paraf
  • Finansbank ve HSBC kredi kartları
  • Türk Ekonomi Bankası TEB

Not: Yukarıda belirtilen kredi kartlarına vade farksız 9 taksite kadar taksitlendirme imkanı bulunmaktadır. Ayrıca Tek çekimde %5 Peşin ödeme indirimi uygulanmaktadır

OTS (Otomatik Tahsilat Sistemi) – BANKA TAKSİTLENDİRMESİ TEB ve KUVEYTTÜRK Katılım Bankasından Türkiye’deki tüm şubelerden 10 taksite kadar taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından bankalara yansıtılan senelik ücret öğrenci T.C. kimlik numarası sorgulanmaktadır. Veli/Garantör adına açılan hesap üzerinden taksitlendirme yapılmaktadır.

Vakıf Katılım Bankası Güneşli şubesinden yine aynı işlem yapılabilmektedir.

Not: Yeni Kayıt döneminde bankaların üniversitemiz içerinde şubeleri bulunmaktadır.

PEŞİN ÖDEME Peşin ödeme yapacak öğrencilerimiz Enstitü kaydını tamamladıktan sonra aşağıdaki IBAN numaralarına öğrenci adı soyadı ve T.C. kimlik numarası belirterek yatırabilir. Peşin ödeme indirimi %5 olarak uygulanmaktadır. KUVEYTTÜRK Katılım Bankası Hesap Bilgileri Hesap Adı : İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ IBAN Numarası : TR08 0020 5000 0938 9892 5000 01 Halkbank Hesap Bilgileri Hesap Adı : İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ IBAN Numarası : TR54 0001 2009 6040 0010 0005 98