İstanbul Esenyurt Üniversitesi Özbekistanlı Öğrenci Adaylarıyla Buluştu

Anasayfa >Haberler >İstanbul Esenyurt Üniversitesi Özbekistanlı Öğrenci Adaylarıyla Buluştu
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Özbekistanlı Öğrenci Adaylarıyla Buluştu

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Fuarına katılım sağlayan yükseköğretim kurumları arasında İstanbul Esenyurt Üniversitesi de yer aldı. Türkiye’den 25 Üniversite Rektörü ve Rektör Yardımcısının katıldığı fuarın açılış konuşmalarında Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Süreyya ER, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi APAK söz alarak etkinliğin kültürlerarası etkileşimindeki rolüne vurgu yaptılar.

Prof. Dr. Sudi APAK, açılış kürsüsünde yapmış olduğu konuşmada Türk ve Özbek ortak tarihi ve kültürlerinin kaynaşmasında düzenlenen müşterek etkinliklerin öneminin büyük olduğunu belirterek, Özbekistan’da lise öğrenimini tamamlamış gençleri zengin bir kültürel mirasa ve misafirperver bir geleneğe sahip olan Türkiye’ye üniversite eğitimi için davet etti.

Kurulan üniversite stantlarına yoğun ilgi gösteren Özbekistanlı öğrenci adaylarının, çeşitli konularda yöneltmiş oldukları sorularla Türkiye’deki yükseköğretim sistemine yönelik merak ettikleri konular uzman kişiler tarafından yanıtlandı. Fuar sonrasında ülkemizde öğrenim görmek isteyen adaylar için Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) düzenlendi. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Genel Sekreteri Dr.Öğr.Üyesi Erdal DURSUN’un Salon Başkanlığını yürüttüğü 120 dakikalık sınavda 109 yabancı uyruklu öğrenci adayı Türkiye’de eğitim görebilmek için ter döktü. Sınav sonucunda adaylar aldıkları puanlara göre bölüm ve programlara yerleşebilme imkânı elde edecekler.