Ders Planı

Aşçılık Programı
Ders Planı

1. YARIYIL
Dersin Kodu Dersin Adı T U Kredi AKTS
BLG105 Bilgi ve İletişim Teknolojileri 3 2 3 4
ATA201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 4 0 4 4
ASC115 Beslenmenin Temel İlkeleri 3 0 3 4
ISL103 İşletme Yönetimi 2 0 2 4
ASC117 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 2 4
ASC119 Gıda Hijyeni 3 0 3 4
ASC109 Mutfak Ekipmanları 3 0 3 4
ASC111 Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar 2 0 2 2
  22 2 22 30
2. YARIYIL
Dersin Kodu Dersin Adı T U Kredi AKTS
TUR 104 Türk Dili 4 0 4 4
MYO128 İş Sağlığı ve İş Güvenliği 2 0 2 3
MYO102 Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri 3 0 3 5
ASC108 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri 2 2 3 6
ASC116 Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri 2 2 3 5
ASC118 Toplu Yemek ve Organizasyon Planlanma 2 0 2 4
  Seçmeli ders 2 0 2 3
  17 4 19 30
3. YARIYIL
Dersin Kodu Dersin Adı T U Kredi AKTS
YDL203 Yabancı Dil-I 3 0 3 3
ASC201 Dünya Mutfakları Uygulamaları Teknikleri 1 3 3 5
ASC203 Görgü Kuralları 3 0 3 3
ASC205 Pasta ve Tatlı Üretim Teknikleri 1 3 3 5
ASC211 Yöresel Mutfak 2 2 3 4
ASC113 Gıda Teknolojisi 3 0 3 4
  Seçmeli ders 2 0 2 3
  Seçmeli ders 2 0 2 3
  17 8 22 30
4. YARIYIL
Dersin Kodu Dersin Adı T U Kredi AKTS
YDL206 Yabancı Dil-II 3 0 3 3
ASC208 Mesleki Proje 1 4 3 5
ASC210 Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri 2 2 3 4
ASC224 Yemek Süsleme Sanatı 2 2 3 3
ASC220 Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık ve Girişimcilik 2 0 2 3
ASC226 Mesleki Sorumluluk ve Etik 2 0 2 3
ASC218 Osmanlı Mutfağı 1 2 2 3
  Seçmeli ders 2 0 2 3
  Seçmeli ders 2 0 2 3
  17 10 22 30