Ders Planı

1.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2075G1002

Türk Dili 1

2

0

0

2

2

2075G1003

Yabancı Dil 1 (İNGİLİZCE)

3

0

0

3

3

2075G1001

Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi 1

2

0

0

2

2

2413G1001

Gastronomiye Giriş

2

0

0

2

4

2413G1002

Temel Sanat Eğitimi 1

2

2

0

3

6

2413G1003

Temel Gıda Bilgisi

3

0

0

3

5

2413G1004

Gıda Hijyeni ve Güvenliği

3

0

0

3

5

2413G1005

İşletme Bilimine Giriş

2

0

0

2

3

TOPLAM:

19

2

0

20

30

 

2.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2075B1002

Türk Dili 2

2

0

0

2

2

2075B1003

Yabancı Dil 2 (İNGİLİZCE)

3

0

0

3

3

2075B1001

Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi 2

2

0

0

2

2

2075B1004

Kariyer Planlama

1

0

0

1

2

2413B1002

Temel Sanat Eğitimi 2

2

2

0

3

6

2413B1003

Beslenmenin Temel İllkeler

3

0

0

3

6

2413B1004

Temel Mutfak Bilgileri

3

0

0

3

5

2413B1005

Mutfak Matematiği

2

0

0

2

4

TOPLAM:

18

2

0

19

30

 

3.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2413G2001

Yabancı Dil 3 (İNGİLİZCE)

3

0

0

3

3

2413G2001

Mutfak Uygulamaları 1

2

4

0

4

6

2413G2002

Gıda Bilimi veTeknolojisi 1

3

0

0

3

6

2413G2003

Yiyecek İçecek Yönetimi

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

TOPLAM:

17

4

0

19

30

 

4.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2413B2001

Yabancı Dil 4 (İNGİLİZCE)

3

0

0

3

3

2413B2001

Mutfak Uygulamaları 2

2

4

0

4

6

2413B2002

Gıda Bilimi ve Teknolojisi 2

2

2

0

3

6

2413B2003

Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

TOPLAM:

16

6

0

19

30

 

5.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2413G3001

Türk Mutfağı 1

2

4

0

4

6

2413G3002

Servis ve Sunum Teknikleri

2

1

0

3

5

2413G3003

Menü Planlama

2

0

0

2

4

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

BÖLÜM DIŞI SEÇMELİ

3

0

0

3

5

TOPLAM:

15

5

0

18

30

 

6.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2413B3001

Türk Mutfağı 2

2

4

0

4

6

2413B3002

İçecek Teknolojisi

3

0

0

3

4

2413B3003

Mekan Tasarımı

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

BÖLÜM DIŞI SEÇMELİ

3

0

0

3

5

TOPLAM:

17

4

0

19

30

 

7.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2413G4001

Dünya Mutfağı 1

2

4

0

4

6

2413G4002

Barista Yönetimi

2

2

0

3

5

2413G4003

Gastronomide Satış ve Pazarlama

3

0

0

3

4

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

BÖLÜM DIŞI SEÇMELİ

3

0

0

3

5

TOPLAM:

16

6

0

19

30

 

8.YARIYIL

Ders Kodu

Ders Adı

T

U

L

K

AKTS

2413B4001

Dünya Mutfağı 2

2

4

0

4

6

2413B4002

Bitirme Projesi

0

2

0

1

4

2413B4003

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

SEÇMELİ DERS

3

0

0

3

5

 

BÖLÜM DIŞI SEÇMELİ

3

0

0

3

5

TOPLAM:

14

6

0

17

30