BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ |
|||||
1. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2075G1002 |
Türk Dili I |
2 |
0 |
2 |
2 |
2075G1005 |
Yabancı Dil I |
2 |
0 |
2 |
2 |
2311G1004 |
Beslenme İlkeleri I |
3 |
0 |
3 |
5 |
23G1001 |
Fizyoloji |
2 |
0 |
2 |
4 |
23G1003 |
Tıbbi Terminoloji |
2 |
0 |
2 |
5 |
23G1005 |
Anatomi |
3 |
0 |
3 |
7 |
23G1006 |
Tıbbi Biyoloji ve Genetik |
2 |
0 |
2 |
5 |
TOPLAM |
16 |
0 |
16 |
30 |
|
2. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
|
|
|
|
|
|
2075B1002 |
Türk Dili II |
2 |
0 |
2 |
2 |
2075B1006 |
Yabancı Dil II |
2 |
0 |
2 |
2 |
2075B1010 |
Girişimcilik ve Kariyer Planlama |
2 |
0 |
2 |
4 |
2311B1004 |
Beslenme İlkeleri II |
2 |
2 |
3 |
5 |
2311B1007 |
Genel Kimya |
2 |
0 |
2 |
4 |
23B1009 |
İş Sağlığı ve Güvenliği |
2 |
0 |
2 |
3 |
SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS - 2 ders seçilecektir.) |
4 |
0 |
4 |
10 |
|
Bölüm-Fakülte Seçmeli |
|||||
23B1002 |
Psikoloji |
2 |
0 |
2 |
5 |
23B1003 |
Sosyoloji |
2 |
0 |
2 |
5 |
23B1004 |
Genel Matematik |
2 |
0 |
2 |
5 |
23B1005 |
Sosyal Antropoloji |
2 |
0 |
2 |
5 |
23B1008 |
Temel İletişim Becerileri |
2 |
0 |
2 |
5 |
TOPLAM |
16 |
2 |
17 |
30 |
|
3. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2075G1001 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I |
2 |
0 |
2 |
2 |
2311G2001 |
Beslenme Biyokimyası-I |
3 |
0 |
3 |
6 |
2311G2002 |
Genel Mikrobiyoloji |
2 |
2 |
3 |
6 |
2311G2003 |
Anne ve Çocuk Beslenmesi |
3 |
2 |
4 |
6 |
SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS - 2 ders seçilecektir.) |
4 |
0 |
4 |
10 |
|
Bölüm-Fakülte Seçmeli |
|||||
2311G2004 |
Demografik Yapı ve Sağlık |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311G2005 |
Halk Sağlığı |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311G2007 |
Temel Parazitoloji |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311G2008 |
Besin Toksikolojisi |
2 |
0 |
2 |
5 |
23G2003 |
Meslek Etiği |
2 |
0 |
2 |
5 |
23G2004 |
Sağlık Mevzuatı |
2 |
0 |
2 |
5 |
TOPLAM |
14 |
4 |
16 |
30 |
|
4. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2075B1001 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II |
2 |
0 |
2 |
2 |
2311B2001 |
Beslenme Biyokimyası-II |
3 |
0 |
3 |
6 |
2311B2011 |
Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği |
2 |
2 |
3 |
6 |
2311B2012 |
Besin Kimyası ve Besin Analizleri |
2 |
2 |
0 |
6 |
SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS - 2 ders seçilecektir.) |
4 |
0 |
4 |
10 |
|
Bölüm-Fakülte Seçmeli |
|||||
2311B2003 |
Besinle İlgili Yasal Düzenlemeler |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B2006 |
Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B2007 |
İşletmeye Giriş |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B2009 |
Toplum ve Sağlık |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B2010 |
Besin İşleme ve Saklama |
2 |
0 |
2 |
5 |
TOPLAM |
13 |
4 |
15 |
30 |
|
5. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2311G3001 |
Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - I |
3 |
2 |
4 |
6 |
2311G3002 |
Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - I |
3 |
2 |
4 |
6 |
2311G3009 |
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması |
2 |
0 |
2 |
4 |
2311G3010 |
Toplu Beslenme Sistemleri |
2 |
0 |
2 |
4 |
SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS – 4 2 ders seçilecektir.) |
4 |
0 |
4 |
10 |
|
Bölüm-Fakülte Seçmeli |
|||||
2311G3006 |
Beslenme ve Egzersiz |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311G3008 |
Ağırlık Denetimi ve Yeme Davranışı Bozuklukları |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311G3011 |
Güncel Diyet Uygulamaları |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311G3012 |
Yaşlılıkta Beslenme |
2 |
0 |
2 |
3 |
2311G3013 |
Beslenme ve Yaşam |
2 |
0 |
2 |
5 |
23G3001 |
Mesleki İngilizce I |
2 |
0 |
0 |
5 |
23G3002 |
Biyoistatistik |
2 |
0 |
2 |
5 |
TOPLAM |
14 |
4 |
16 |
30 |
|
6. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2311B3001 |
Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - II |
3 |
2 |
4 |
6 |
2311B3002 |
Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - II |
3 |
2 |
4 |
6 |
2311B3010 |
Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji |
2 |
0 |
2 |
3 |
SEÇMELİ DERSLER (15 AKTS - 3 ders seçilecektir.) |
10 |
0 |
10 |
15 |
|
Bölüm-Fakülte Seçmeli |
|||||
2311B3004 |
Gıda Katkı Maddeleri |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B3005 |
Sağlıklı Besin Seçimi |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B3007 |
Besin ve Besin Ögesi ile İlaç Etkileşimi |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B3008 |
Kanser ve Beslenme |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B3009 |
Fonksiyonel Besinler ve Sağlık |
2 |
0 |
2 |
5 |
23B3001 |
Mesleki İngilizce II |
2 |
0 |
2 |
5 |
23B3003 |
Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulaması |
2 |
0 |
2 |
5 |
TOPLAM |
14 |
4 |
16 |
30 |
|
7. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2311G4001 |
Bitirme Projesi-I |
0 |
2 |
1 |
6 |
2311G4011 |
İşyerinde Uygulama I |
0 |
16 |
8 |
10 |
2311G4012 |
Yaz Klinik Uygulama |
0 |
8 |
4 |
6 |
2311G4013 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri |
2 |
0 |
2 |
4 |
SEÇMELİ DERSLER (4 AKTS - 1 ders seçilecektir.) |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Üniversite Seçmeli |
|||||
2075G4006 |
Şehir ve Kültür |
3 |
0 |
3 |
3 |
2075G4007 |
Araştırma Yöntemleri |
3 |
0 |
3 |
3 |
2075G4008 |
Afet Kültürü |
3 |
0 |
3 |
3 |
2075G4009 |
Halkla İlişkiler |
3 |
0 |
3 |
3 |
TOPLAM |
5 |
26 |
18 |
30 |
|
8. YARIYIL |
|||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
2311B4001 |
Bitirme Projesi-II |
0 |
2 |
1 |
6 |
2311B4007 |
İşyerinde Uygulama II |
0 |
16 |
8 |
10 |
2311B4008 |
Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı |
2 |
0 |
2 |
5 |
SEÇMELİ DERSLER (9 AKTS - 2 ders seçilecektir.) |
5 |
0 |
5 |
9 |
|
Bölüm-Fakülte Seçmeli |
|||||
2311B4005 |
Besin Duyarlılığı ve Alerjilerinde Beslenme |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B4009 |
Türk ve Dünya Mutfakları |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B4010 |
Beslenme Genomiği |
2 |
0 |
2 |
5 |
2311B4011 |
Olağandışı Durumlarda Beslenme Yönetimi |
2 |
0 |
2 |
5 |
Üniversite Seçmeli |
|||||
2075B4009 |
Sağlıkta Yoga |
3 |
0 |
3 |
4 |
2075B4010 |
Davranış Bilimleri |
3 |
0 |
3 |
4 |
2075B4011 |
İlk Yardım |
3 |
0 |
3 |
4 |
TOPLAM |
5 |
26 |
18 |
30 |
Bu içerik 08/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.