Dijital bilgi gün geçtikçe artmaktadır ve bilginin kontrolünde dikkatli olunmazsa güvenlik zafiyetine neden olabilecek birçok adım bulunmaktadır. Dahası kötü niyetli kişilerce önemli gözüken bilgelere aktif bir şekilde saldırılar, manipülasyonlar uygulanmaya çalışılmaktadır. Bu bilgilerin güvenliğini sağlamak da bilişim güvenliği eğitimine sahip uzmanlarca sağlanmaktadır. Siz de bilişim güvenliğine ve bilişim güvenliğinin sağlanmasına odaklı bölümümüzü tercih ederek birçok kişiye dokunan dijital bilgilerin korunmasını sağlayıp insanlar için dijital dünyayı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.
Bilişim güvenliğine odaklı derslerinizle siber güvenlik, siber saldırı ve savunma yöntemleri, güvenlik duvarları, veritabanı güvenliği, web ve mobil platform güvenliğinin sağlanması, savunma algoritmaları, güvenli yazılım tasarlama ve geliştirme, ileri seviyede ağ güvenliğinin sağlanması, olay yönetimi, güvenlik ürünlerinin çeşitleri, etik sızma testi ve kriptografi konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Bilişim güvenliğinin yanı sıra bilgisayar teknolojileri odaklı derslerle de temel yazılım tasarlama ve programlama, bilgisayar ağları, bilişim teknolojileri, açık kaynaklı işletim sistemleri, veri tabanı yönetimi, bulut bilişim sistemleri, web geliştirme, sunucu işletim sistemleri üzerine bilgi sahibi olabileceksiniz.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Mezunların Mesleki Profili
Bilişim güvenliği alanında bilgi güvenliği sistemlerinin analizi, tasarımı, denetlenmesi ve geliştirilmesinde rol alabilirsiniz. Dahası almış olduğunuz diğer bilişim dersleriyle de yazılım ve teknoloji alanında tasarım analiz ve geliştirme konusunda iş imkânlarını değerlendirebilirsiniz.
Çalışabileceğiniz kurum ve kuruluşlar arasında; kamu kurum ve kuruluşları, finans kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem departmanları, eğitim kurumlarının bilgi işlem departmanları, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, yazılım ve donanım tasarım ve üretimi yapan kurum ve kuruluşlar, veritabanı sistemleri geliştiren firmalar, uzaktan eğitim yapan kurum ve kuruluşlar da bulunmaktadır.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıda yer alan 4 yıllık lisans programlarında öğrenimlerine devam edebilirler.
Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Mühendisliği,
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Endüstri Mühendisliği
Fizik
Fizik Mühendisliği
İstatistik
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
Meteoroloji Mühendisliği
Uzay Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Yönetim Bilişim Sistemleri
Programın Öğretim Dili
Bu Programın öğretim dili Türkçedir.
Bu içerik 16/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.