İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı - Bölüm Hakkında

İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı’nın amacı; bilişim sektöründe çalışacak, internet ve ağ teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilen, ağ sistemleri ve güvenliği konularında bilgi sahibi, veri iletişimi ve ağ yönetimi konularında yetkin, analitik düşünebilen, problem çözme becerilerine sahip, sorumluluk alabilen, sosyal anlamda kendini geliştirebilen, etkili iletişim becerilerine sahip olan, yaşam boyu öğrenme vizyonunu kavrayarak öğrenme yetkinliğini kazanmış ve kendisini sürekli geliştiren nitelikli bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda program, sürekli olarak güncellenen bir müfredat ve ders içerikleri ile eğitim vermektedir. Program müfredatı ağırlıklı olarak ağ yönetimi, internet teknolojileri ve güvenlik derslerinden oluşmakta ve alan derslerinin tamamı uygulamalı olarak bilgisayar laboratuvarlarında işlenmektedir.

Öğrenciler, 2 yıllık eğitimleri boyunca ağ yapıları, ağ protokolleri, yönlendirme ve anahtarlama teknikleri, ağ güvenliği, kablosuz ağlar, internet servisleri, web teknolojileri, ve bulut bilişim gibi konularda eğitim alarak yetiştirilirler. Ayrıca, müfredatta yer alan veri tabanı yönetimi ve işletim sistemleri derslerinde öğrenciler hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılarak, veri tabanı yönetimi ve bu veri tabanlarını kullanan uygulamaların geliştirilmesine yönelik beceriler elde ederler. Öğrenciler, mesleki proje dersi kapsamında kendilerini geliştirmek istedikleri bir alana yönelerek bu alanda sektöre yönelik uygulamalar gerçekleştirirler.

Mezuniyet Koşulları

Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin, öğretim planındaki tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlamaları ve ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili

İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı mezunları devlet kurumlarında ve özel sektörde ağ teknisyeni, sistem yöneticisi, ağ yöneticisi, ağ güvenliği uzmanı, internet servis sağlayıcılarında teknik eleman, veri merkezi operatörü, ağ destek elemanı, teknik danışman, ağ ve sistem mühendisi gibi unvanlarla çalışabilirler. Program mezunları ayrıca bilişim sektöründe yer alan firma ve şirketlerin bilgi işlem departmanlarında da istihdam edilebilmektedir.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıda yer alan 4 yıllık lisans programlarında öğrenimlerine devam edebilirler:

  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
  • Bilgisayar-Enformatik
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği

Programın Öğretim Dili

Bu programın öğretim dili Türkçe’dir.

Bu içerik 16/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi BİZE ULAŞIN