Fizyoterapi Programı - Bölüm Hakkında

Fizyoterapi Programı, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle, fiziksel engeli olan bireylerin tedavisine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla güvenli, etkili ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesinde uzman hekim ve fizyoterapist eşliğinde yardım eden sağlık personeli yetiştirmek amaçlanmıştır.

Fizyoterapi alanı, birtakım fiziksel rahatsız ve sorun yaşayanların, sağlık ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir meslek dalıdır. Yaşanılan çeşitli sorunlar sonrası, bireyin sağlığında engeller ortaya çıkarabilir ve durum da yaşamını derinden etkileyebilir. Fizyoterapi de bireyin, ilgili sorununa yönelik hareket etkinliği ve çeşitli fiziksel yöntemler hazırlayan bir görev edinmiştir. Gerekli yöntem ve araçlar ile bireyin yaşamsal hareketlenmesine imkan sağlayan fizyoterapi, en gerekli sağlık hizmetlerinden olup programımız yasal çerçeveler ve etik kurallara uygun olarak mesleki sorumluluk ve görevlerini yerine getirebilen, kendini alanı ile ilgili beceri ve yetkinliklerini geliştiren bireyleri yetiştirerek sağlık hizmetleri alanına katkıda bulunacaktır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması ve “Fizyoterapi Teknikeri” unvanı verilir.

Mezuniyet Koşulları

Fizyoterapi Programının eğitim dili Türkçe, eğitim süresi 2 yıl (dört eğitim dönemi)’dır. Fizyoterapi Programı’ndan mezun olabilmek için dört yarıyılda ve her dönemde 30 AKTS karşılığı ders alınması ve derslerin tamamından en az 2.00 not ortalaması ile toplam 120 AKTS dersin başarı ile tamamlanması gerekmektedir. 

Kariyer Olanakları

Fizyoterapi programı mezunları, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde,  üniversite araştırma hastanelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel sağlık kuruluşlarında, tıp merkezlerinde, özel kliniklerde, özel eğitim merkezlerinde, spor-sağlık merkezlerinde, profesyonel ve amatör spor kulüplerinde, huzur evlerinde ve tesislerinde çalışabiliyorlar.

Çift Anadal ve Yandal

Üniversitemizin, “İstanbul Esenyurt Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” çerçevesinde, başarı şartlarının sağlanması durumunda öğrencinin yazılı başvurusunun değerlendirilmesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren programlarda Senatosunun onayı ile çift anadal yapma hakkı bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz anadal diploma programında bölümler arası geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilirler.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Programdan mezun olan öğrenciler, arzu ettikleri taktirde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak öğrenimlerine devam edebilirler. Geçiş yapabilecekleri lisans bölümleri şunlardır;

  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
  • Hemşirelik
  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Ergoterapi
  • Sağlık Yönetimi

Not: 2022 Dikey Geçiş Sınav  (DGS) Kılavuzunda bildirilen ve geçiş yapılabilecek programlardır.

Bu içerik 17/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi BİZE ULAŞIN