Aşçılık Programı - Bölüm Hakkında

Aşçılık Programı, günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, hijyen kurallarına uygun olarak servise hazır hale getirebilen profesyonel aşçıları yetiştirmeyi esas alan önlisans programdır. Aşçılık Programında eğitimini tamamlayanlara “Aşçı” ünvanı verilir. Öğrenciler üretim derslerine mutfak koşullarına uygun kılık ve kıyafet ile girmektedir. Genç aşçıların uzmanlaşacağı alanları belirlemelerine yardımcı olacak panel ve konferanslarla öğrencilerimizin bakış açılarına katkı sağlamak hedeflenmektedir. Program süresince gıda ile ilgili güncel fuarlara katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin uluslararası ve ulusal vitrini olarak kendini ispatlayacağı gastronomi yarışmalarına üniversite desteği ile katılım sağlanmaktadır. Öğrenim süresi dört yarı yıldır.
 

Programın Amacı
Aşçılık Programının amacı, mutfak ve yiyecek – içecek hizmetleri alanında istihdam edilebilecek yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen, çalışma gruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip nitelikli profesyoneller yetiştirmektir.

 

Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında tüm dersleri, uygulamaları ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili
» Oteller

» Turistik tesisler

» Catering firmaları

» Zincir restoranlar

» Pastacılık sektörü

» Yiyecek içecek işletmeleri

» Ağırlama sektörü

» Gıda fabrikaları

» Aşçılık eğitimi veren kurumlar

» Özel veya resmi kurumların mutfakları

Bir Üst Dereceye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıda yer alan 4 yıllık lisans programlarında öğrenimlerine devam edebilirler.

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

* 2019 Dikey Geçiş Sınav  (DGS) Kılavuzunda geçiş yapılabilecek programlardır.
 

Programın Öğretim Dili

Bu Programın öğretim dili Türkçe’ dir.

Bu içerik 16/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi BİZE ULAŞIN