Radyo ve Televizyon Programcılığı, medya sektöründe kamera önü ve kamera arkası, yönetmenlik, kameramanlık, kurgu, ses teknikerliği, ışık teknisyenliği ve gazetecilik gibi alanlarda uzmanlaşmayı sağlayan bir programdır. Gelişen iletişim teknolojileri ile birlikte şekillenen dijital iletişim dünyasının gereklilikleri, teorik bilginin rehberliği ve pratik deneyimle sentezlenir.
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Program mezunlarımız, başta radyo ve televizyon kurum ve kuruluşları olmak üzere, çeşitli prodüksiyon şirketleri ve reklam ajanslarının yanı sıra, kitle iletişim sektöründe bulunan pek çok kurum ve şirkette metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen, sunucu ya da teknik eleman olarak, çeşitli gazetelerde gazeteci olarak ya da farklı alanlardaki birçok sektörde sosyal medya uzmanı olarak çalışma olanağına sahip olacaktır.
Bu programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıda yer alan 4 yıllık lisans programlarında öğrenimlerine devam edebilirler.
* 2019 Dikey Geçiş Sınav (DGS) Kılavuzunda geçiş yapılabilecek programlardır.
Bu Programın öğretim dili Türkçe’dir.
Bu içerik 16/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.