Çocuk Gelişimi Programı 0-18 yaş arası çocukların tüm gelişim alanlarına hitap ederek eğitim verecek bireyler yetiştiren bir programdır. Amaç çocuk gelişimi alanında bütünsel gelişimi destekleyen meslek elemanları yetiştirmektir. Çocuk Gelişimi Programında öğrenciler; çocukların gelişim düzeylerine uygun programlar hazırlama ve çevre düzenlemesi yapabilme, çocuğun farklı alanlardaki gelişimlerini takip etme ve yeni düzenlemeler yapma, ailelere, çocuk gelişimi alanında hizmet veren kişilere, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapma, toplumu bu konularda bilinçlendirme kazanımları ile donatılmış olarak mezun olur.
Çocuk Gelişimi Programının eğitim dili Türkçe, eğitim süresi 2 yıl (dört eğitim dönemi)’dır. Çocuk Gelişimi Programı’ndan mezun olabilmek için dört yarıyılda ve her dönemde 30 AKTS karşılığı ders alınması ve derslerin tamamından en az 2.00 not ortalaması ile toplam 120 AKTS dersin başarı ile tamamlanması gerekmektedir.
Program mezunlarımız, hemen hemen tüm kamu kuruluşları ve özel sektöre ait anaokulu, kreş, yuva ve çocuk bakım merkezlerinde çalışabilirler. MEB’e bağlı anaokulu ve Halk Eğitim Merkezlerinde ücretli öğretmenlik, çocuk kliniklerinde, hastane okullarında, adalet bakanlığına bağlı çocuk mahkemeleri ve eğitim evlerinde, aile danışma merkezlerinde, yetiştirme yurtlarında, özel eğitim alanında ve rehabilitasyon merkezlerinde, Milli Savunma Bakanlığına bağlı askeri birliklerdeki anaokullarında, özel öğretim ve danışmanlık firmalarında, çocuk edebiyatı alanında, eğitsel oyuncak üretim firmalarında, çizgi filmlerin hazırlanmasında, televizyonlardaki çocuk ve gençlik programlarının hazırlanıp yürütülmesinde, çocuk filmlerinde, turizm ve spor merkezlerinin çocuk oyun alanlarında, çocuk haklarına yönelik sivil toplum örgütlerinde çalışabilmektedirler.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun diğer bölümlerinden herhangi biri ile ortak derslerin bulunmaması sebebiyle Çocuk Gelişimi Programında çift anadal imkanı bulunmamaktadır.
Programdan mezun olan öğrenciler, arzu ettikleri taktirde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak öğrenimlerine devam edebilirler. Geçiş yapabilecekleri lisans bölümleri şunlardır;
Not: 2022 Dikey Geçiş Sınav (DGS) Kılavuzunda bildirilen ve geçiş yapılabilecek programlardır.
Bu içerik 17/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.