Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı - Bölüm Hakkında

Bu programda; Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi birimlerinde kullanılan cihazların işleyişi ve hastadan istenilen ilgili tetkik için gerekli hazırlıklarının yapılması ve görüntüsünün alınması konularında teknik eleman yetiştirilmektedir. Mezunlar bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp özel sağlık ve kamu kuruluşlarında iş bulma olanaklarına sahiptirler. Programın teorik dersleri Yüksekokul bünyesinde yapılırken, staj ve diğer uygulamalar kamu ve özel hastanelerde yapılmaktadır. Dersler Yüksekokulumuzdaki öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Gelişen teknoloji ve sağlık sektörünün önemi dolayısıyla programın geleceği aydınlık olup özel sağlık sektörlerinde, KPSS sınavında başarılı olanlar kamu kurumlarında kolaylıkla istihdam edilebilirler. Ayrıca DGS sınavında başarılı olanlar ilgili programa yakın, 4 yıllık (Lisans) eğitimine devam hakkını kazanabilirler.

Mezuniyet Koşulu

Bölümden mezun olabilmek için akademik not ortalamasının en az 2 olması ve 4 yarıyıl sonunda zorunlu ve seçmeli dersler ile 120 AKTS krediyi tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili

Radyoloji programını başarı ile bitirenlere Sağlık Teknikeri ünvanı ile birlikte önlisans diploması verilir. Çalışma alanları ise sağlık sektöründe çok önemli ve geniş bir alana sahiptir. Hastalığın teşhisi için istenmiş olan direkt filmler, Bilgisayarlı Tomografi, Magnetik Rezonans, Mammografi, Ultrasonografi gibi birimlerinde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında ve Nükleer tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde çalışma alanları vardır.

Radyoloji Teknikeri ünvanı almış olan öğrencilerimizin Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Devlet ve Sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerde iş imkanı bulabilmektedir.

Çift Anadal Hakkı

Öğrenimleri sırasında, Öğrenci ikinci anadal diploma programına, en erken ikinci yarıyılın başında, en geç üçüncü yarıyılın başında başvurabilir. Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir. Tüm bu esaslara istinaden öğrenci başvurduğu programda tamamlaması gereken ortak olmayan tüm dersleri almak şartıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki; Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokumantasyon, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çocuk Gelişimi Programlarına değerlendirilmek üzere başvuruda bulunabilir.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünden mezun olan öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda yer alan ilgili Fakültelerin belirli bölümlerine geçerek lisans mezunu olabilirler.

Geçiş yapabilecekleri lisans bölümleri şunlardır;

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Hemşirelik
  • Sağlık Yönetimi

Not: 2022 Dikey Geçiş Sınav (DGS) Kılavuzunda bildirilen ve geçiş yapılabilecek programlardır.

Bu içerik 17/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi BİZE ULAŞIN