Sevgili Türk ve Dünya Mutfağının Şef ve Yönetici Adayı Öğrenciler;
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak asıl hedefimiz, Türk ve Dünya mutfak kültürleri, pişirme teknikleri, gıda hijyeni ve güvenliği, mutfak stilistliği ve trendleri konularında her türlü yerli ve yabancı yazılı veya görsel yayınları takip edecek, çıkan sonuçları değerlendirecek, yöresel ve dünya gastronomi uygulamalarında dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım ve geliştirilmesi için çalışmalar ve uygulamalı sunumlar yapacak, inovasyon sahibi yetenekli gençleri birer “Gastronomi Uzmanı” adayı olarak yetiştirmektir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının siz kıymetli öncüleri; son yıllarda bölümümüz iş kollarının en gözdelerinden biridir. Dünya genelinde pek çok kişi bu alana ilgi duyarak profesyonel ya da amatör seviyede bu disiplinin bir parçası olmaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda hem akademik anlamda teorik dersler hem de sektöre yönelik uygulamalı dersler müfredatımızda yer almaktadır.
Lezzet yolculuğuna doğru bilimsel vizyona sahip sevgili gençler; öğrenmenin uzun bir süreç olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmaktayız. Nitekim bu yolculukta üniversiteli bir gastronom olarak mezun olmanız adına tam donanımlı akademik kadromuz ve her türlü donanıma sahip alt yapısı ile sizleri üniversitemizin çatısı altında görmekten dolayı heyecan ve kıvanç duymaktayız.
Biz Esenyurt Üniversitesi olarak geleceğin şeflerini, yöneticilerini ve akademisyenlerini yetiştirme sürecine hazırız. Gelecek sizlerin ellerinde anlayışı ile hepinize başarılar diliyorum.
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ÇAKMAK
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı
Bu içerik 09/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.