Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü - Staj Hakkında

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin stajları dördüncü yarıyıldan sonraki yaz aylarında en az 20 iş günü olarak iki eşit parçaya bölünerek toplam 40 iş günü olarak yapılır.

Kayıtlı oldukları derslere devam zorunluluğu olmayan normal öğretim öğrencileri stajlarını eğitim-öğretim yarıyılları içinde de yapabilirler.

Staj programlarında bir hafta beş iş günü olarak kabul edilir. Cumartesi günü çalışılan iş yerlerinde cumartesi günü de iş günü olarak kabul edilir.

Resmi ve dini bayram tatilleri iş günü olarak kabul edilmez.

Yaz dönemi stajları bahar yarıyıl sonu final sınavlarının son gününden itibaren başlar.

Bütünleme sınavlarına girecek olan ve yaz öğretimi programında ders alan öğrencilerin derslere devam, sınav ve staja devam yükümlülükleri öğrencinin kendi sorumluluğundadır. Öğrencinin herhangi bir mazereti bu yükümlülükleri ortadan kaldırmaz.

Stajlar belirlenen süreler için kesintisiz olarak tamamlanır, Beş iş gününe kadar olan hastalık raporları ve iş yeri staj yetkilisince uygun görülen üç iş gününe kadar olan devamsızlıklar mazeret olarak kabul edilir.

Stajına mazeretli/mazeretsiz olarak en az dokuz iş günü devam etmeyen öğrenci hiç staj yapmamış sayılır.

Mazeretli/mazeretsiz devamsızlık süresi kadar iş günü staj süresine eklenir. Bu durumda öğrencinin başvurusu üzerine eksik günleri için ek sigorta işlemi yapılır. Öğrencinin veya staj yerinin bu durumu bildirmemesi halinde sorumluluk kendilerine aittir.

Bu içerik 09/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi BİZE ULAŞIN