Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü - Ders Planı

I.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2075G1002

Türk Dili I

2

0

2

2

2075G1003

Yabancı Dil I

2

0

2

2

2413G1001

Gastronomiye Giriş

2

0

2

4

2413G1002

Temel Sanat Eğitimi I

2

2

3

7

2413G1003

Temel Gıda Bilgisi

3

0

3

6

2413G1004

Gıda Hijyeni ve Güvenliği

3

0

3

6

2413G1005

İşletme Bilimine Giriş

2

0

2

3

TOPLAM

 

16

2

17

30

 

 

 

 

 

 

II.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2075B1002

Türk Dili II

2

0

2

2

2075B1003

Yabancı Dil II

2

0

2

2

2075B1004

Girişimcilik ve Kariyer Planlama

2

0

2

4

2413B1002

Temel Sanat Eğitimi II

2

2

3

7

2413B1003

Beslenmenin Temel İlkeleri

3

0

3

6

2413B1004

Temel Mutfak Bilgileri

3

0

3

5

2413B1005

Mutfak Matematiği

2

0

2

4

TOPLAM

 

16

2

17

30

 

 

 

 

 

 

III.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2075G1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

2

0

2

2

2413G2004

Mesleki İngilizce I

2

0

2

2

2413G2001

Mutfak Uygulamaları I

2

4

4

7

2413G2002

Gıda Bilimi ve Teknolojisi I

2

0

2

5

2413G2003

Yiyecek İçecek Yönetimi

2

0

2

4

 

Bölüm Seçmeli 1

3

0

3

5

 

Bölüm Seçmeli 1

3

0

3

5

TOPLAM

 

16

4

18

30

 

 

 

 

 

 

IV.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2075G1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2

0

2

2

2413B2004

Mesleki İngilizce II

2

0

2

2

2413B2001

Mutfak Uygulamaları II

2

4

4

7

2413B2002

Gıda Bilimi ve Teknolojisi II

1

2

2

5

2413B2003

Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği

2

0

2

4

 

Bölüm Seçmeli 2

3

0

3

5

 

Bölüm Seçmeli 2

2

2

3

5

TOPLAM

 

14

8

18

30

 

 

 

 

 

 

V.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2413G3001

Türk Mutfağı I

2

4

4

7

2413G3002

Servis ve Sunum Teknikleri

1

2

2

5

2413G3003

Menü Planlama

2

0

2

4

 

YAZ STAJI 1

0

0

0

5

 

Bölüm Seçmeli 3

3

0

3

5

 

Üniversite Seçmeli 1

3

0

3

4

TOPLAM

 

11

6

14

30

 

 

 

 

 

 

VI.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2413B3001

Türk Mutfağı II

2

4

4

7

2413B3002

İçecek Teknolojisi

2

0

2

5

2413B3003

Mekan Tasarımı

2

0

2

4

 

Bölüm Seçmeli 4

3

0

3

5

 

Bölüm Seçmeli 4

2

2

3

5

 

Üniversite Seçmeli 2

3

0

3

4

TOPLAM

 

14

6

17

30

 

 

 

 

 

 

VII.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2413G4001

Dünya Mutfağı I

2

4

4

7

2413G4002

Barista Yönetimi

1

2

2

5

2413G4003

Gastronomide Satış ve Pazarlama

2

0

2

4

 

YAZ STAJI 2

0

0

0

5

 

Bölüm Seçmeli 5

2

2

3

5

 

Üniversite Seçmeli 3

3

0

3

4

TOPLAM

 

10

8

14

30

 

 

 

 

 

 

VIII.Yarıyıl

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2413B4001

Dünya Mutfağı II

1

4

3

7

2413B4002

Bitirme Projesi

0

2

1

4

2413B4003

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi

2

0

2

5

 

Bölüm Seçmeli 6

3

0

3

5

 

Bölüm Seçmeli 6

3

0

3

5

 

Üniversite Seçmeli 4

3

0

3

4

TOPLAM

 

12

6

15

30

Bu içerik 09/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni yakından takip etmek, yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olmak için abone olun.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi BİZE ULAŞIN