Meslek Yüksekokulumuz Dış Ticaret Bölümü ile Özkanlar Metal Demir Çelik End. A.Ş. Arasında ‘’Staj ve İstihdam’’ konusunda Üniversite – Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Meslek Yüksekokulumuz Dış Ticaret Bölümü ile Özkanlar Metal Demir Çelik End. A.Ş. Arasında ‘’Staj ve İstihdam’’ konusunda Üniversite – Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı.

1 Aralık Perşembe günü Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde Üniversitemiz adına protokolü Rektör V. Prof. Dr. Hayrettin AKKAYA; Özkanlar Metal Metal Demir Çelik End. A.Ş. adına Genel Müdür Hasan ÖZKAN imzaladı.

Protokol bağlamında, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri 45 yıldır ithalat-ihracat konusunda Türkiye, Rusya, Mısır, Ukrayna, Bulgaristan, Kosova gibi Dünya’ nın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren kurumda; iş piyasasına adım atabilmek, sektörel bilgi ve tecrübe kazanabilmek, almış oldukları teorik bilgiyi pratiğe dönüştürebilmek adına zorunlu staj uygulaması olmayan bölümümüzde isteğe bağlı staj yapabileceklerdir. Ayrıca imzalanan protokol çerçevesinde öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla firma bünyesinde görev yapan yöneticiler, ithalat, ihracat uzmanı, gümrük satış personelleri tarafından konferans ve seminerler düzenlenerek öğrencilerin sektörü yakından takip etmeleri sağlanacaktır.

Protokole ilişkin açıklamada bulunan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Tufan ÖZTÜRK ve Kariyer Geliştirme Ofisi Koordinatörümüz & Dış Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mesut ÖZTIRAK öğrencilerimizin iş dünyasına hazırlanması ve sektörlerin beklentilerine cevap verebilecek donanımda yetişmeleri adına kurum ve kuruluşlarla olan işbirliklerinin devam ettiğini ifade ederek, bu kapsamda da farklı işletmelerde olan işbirliklerinin de verimli bir şekilde sürdürüleceğinden bahsetmiştir.